KIDD decor

Tentoonstellingselementen/decor voor de KIDD dagen in Almere.

Groep 8 van vijf verschillende scholen in Almere presenteerden op drie verschillende dagen in mei wat ze hebben opgestoken van de leerlijn Kunst is Dichterbij dan je Denkt. De leerlingen begonnen de dagen met masterclasses door professionele kunstenaars bij vier verschillende disciplines; beeldend, architectuur, theater en dans. In de middag richtten de leerlingen hun eigen tentoonstelling in op speciaal gemaakte tentoonstellingselementen. Elke avond presenteerden de leerlingen aan de ouders wat ze die dag hadden gemaakt.

In totaal zijn er 5 elementen. Elk element is speciaal op de discipline afgestemd met kleur en vorm. Daarnaast is er een informatiezuil. Alles is uit elkaar te halen en volgend jaar op nieuw te gebruiken.

Met dank aan BonteHond voor de opdracht, Tessa Haan voor de organisatie, Schouwburg Almere voor de opbouw, B-original voor de werkplaats en dank aan alle kunstenaars die samen met de kinderen de kunstwerken hebben gemaakt voor op en aan de objecten.


Kunst is Dichterbij dan je Denkt is een doorlopende leerlijn cultuureducatie waarbij kinderen via theater en beeldende kunst reflecteren op de eigen leefomgeving.

Kunst is Dichterbij dan je Denkt is een initiatief van BonteHond en Museum De Paviljoens en wordt mogelijk gemaakt door De Gemeente Almere en het Fonds voor Cultuurparticipatie. In samenwerking met: CASLA, Dienst Archeologie van de Gemeente Almere en de Almeerse Scholen Groep.