grow ups japan

6 maart tot 27 maart 2010

‘Grow ups’ gaat naar Japan!

Center for Creative Communications opende op zaterdag 6 maart om 13.00 uur de tentoonstelling ‘Grow ups’; een expositie met elf jonge Nederlandse kunstenaars wiens werk zweeft tussen serieuze kunst en kinderlijke fantasie.
Grow Ups werd geopend door Ms Omori (curator CCC) en ingeleid door curator Renée Reijnders. Voorafgaand gaf Renée een lezig over het werk van de kunstenaars en het concept van de tentoonstelling met behulp van een tolk.
uitleg-werk-nanna-en-pepijn
Zoals de titel Grow Ups aangeeft tonen de kunstenaars werk waarin sterke invloeden te herkennen zijn uit de tijd dat zij opgroeiden. Volwassen thema’s komen samen met visuele verwijzingen naar speelgoed, tekenfilms, comics en videospellen uit Amerika en Japan.
uitleg-poster-bjornuitleg-bij-beeld-merijn
Deelnemende kunstenaars:
IRIS, Nanna Koekoek, Merijn Hos, Lennard Schuurmans, Pepijn van den Nieuwendijk/Cirque de Pepin, Ingrid de Lugt, Wayne Horse, Mark Verhaagen, Leendert Masselink/studio illurama, Bjorn Eulink, Manumanu

Delen van deze tentoonstelling waren te zien in CORROSIA! in 2008. Op uitnodiging van CCC is het werk te zien in navolging van een wedstrijd voor bijzondere tentoonstellingen.
overzicht
De tentoonstelling is samengesteld door Renée Reijnders.
De begeleidende tekst is geschreven door kunsthistoricus Marinus de Ruiter.
werk iris
wand met tekst en lessenaartje
the center for creative communications (CCC)
www.c-c-c.or.jp,4-16 Ote-machi; Aoi-ku, Shizuoka City 420-0853, Japan
voorkant flyer