kracht en kwetsbaarheid

10 juni t/m 2 juli 2006

Organisatie van tentoonstelling kracht en kwetsbaarheid voor Corrosia!

Vier kunstenaars laten hun fascinatie voor de uitdrukkingskracht van het menselijk lichaam zien. Op uiteenlopende wijze met maskers, schilderijen, tekeningen en foto’s geven zij hier invulling aan.

Heidi Wallheimer studeerde in 2003 af aan de Rietveldacademie. Met een serie foto’s van portretten van oudere mensen en tekeningen op groot formaat laat zij de kwetsbaarheid van haar antagonisten prachtig tot uitdrukking komen.

Ongrijpbaar en raadselachtig, op deze wijze is de elegante esthetiek in het werk van Ingrid Baars het beste te omschrijven. De tentoonstelling toont foto’s van de kunstenaar, waarop menselijke lichamen te zien zijn die veelal digitaal bewerkt zijn. Het werk beweegt zich in het overgangsgebied tussen vrije en toegepaste kunsten. Nadat ze in 1992 afstudeerde aan de Willem de Kooning Academie zijn ook veel van haar werken verschenen in tijdschriften als Cosmopolitan, Elle en Man.

Eline Peek toont een serie schilderijen van groot formaat met menselijke figuren. Zij studeerde in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met haar schilderijen geeft ze vorm aan de onbewuste gevoelens die terloopse ontmoetingen en indrukken veroorzaken.

De Belgische Lea van Lieshout beeldt vergankelijkheid uit door middel van plantenresten. Haar werk bestaat uit maskers van hoofden van demente mensen. Elk masker is opgebouwd uit plantenvezels, door hiermee te werken worden figuratieve portretten omgezet in abstracte maskers. De portretten zijn dikwijls een confrontatie met de dood.