russkij festival

6 september 2008

russkij festival en kunstmarkt

Dit jaar wordt de kunstmarkt extra vrolijk met de Onderwaterfanfare. Zoals iedereen nu wel weet, smelten de poolkappen en stijgt het water. En zoals iedereen weet, loopt dat nou ook weer niet zo’n vaart. De fanfare zal er in elk geval niet zachter om spelen. Ze toeteren lekker hard door. Ze houden parade met zompige voeten. Ze spelen manmoedig verder als ze nat worden tot kniehoogte. En ze houden koelbloedig hun instrumenten hoog als het water ze aan de lippen staat! De Onderwaterfanfare speelt rustig de hele dag door, in hun glazen huis op de Markt en daarbuiten. ‘s Avonds dobbert de fanfare rond op een grote zee van blauw.

Nu eindelijk een festival met een stevige Russische tint tijdens de kunstmarkt.
Naast Russische kunstwerken bekijken en kopen kun je een reis boeken, wijnen proeven of barnsteen sieraden passen. Hou je van Russische muziek en literatuur kom dan kijken bij de uitgebreide CD- en boekencollectie. Onze eigen huisfotograaf Marieke Breed laat haar foto’s zien die ze gemaakt heeft van jongeren in het Russische Dimitrov.

Geen Russkij Festival zonder Russische bite. Proef blini’s en wodka. Of ga voor borsjt, pelmeni of kaviaar op een gebakken eitje. Russkij Muzak op het podium: • piano en zang Mirjam Tsoukernik • dans en zangroep Zarjanka • piano, zang en gitaar van Maria Krasnobeava • teremin met Wilco Botermans. Verder zijn er workshops matroesjka beschilderen en kun je een Russische hoofdtooi maken.