turkse culturele bazaar

2 september 2006

Turkse culturele bazaar en kunstmarkt

Het centrum van Almere Haven vormt het decor van de zesde Kunstmarkt en een feestelijke Turkse culturele bazaar. Net als voorgaande jaren is de Kerkgracht het hart van de Kunstmarkt. U kunt slenteren langs meer dan vijftig marktkramen waar kunstenaars hun werk presenteren en verkopen. De kunstenaars zijn zowel professioneel als amateur en komen uit Almere, maar ook uit de rest van Nederland. Hierdoor vindt u op de Kunstmarkt een grote diversiteit aan kunstwerken; van schilderijen en aquarellen tot sieraden en design.

De Markt wordt omgetoverd tot een Turkse bazaar. Hier vindt u kramen met Turkse textiel, glas- en aardewerk en literatuur. Er worden demonstraties gegeven van Turkse kalligrafie en marmeren. U kunt op de bazaar Turkse koffie proeven en het spektakel van een ijscoman met Turks ijs bekijken. Natuurlijk kunt u hier ook genieten van de Turkse keuken. Stichting De Waterval uit Almere staat op de bazaar met traditionele Turkse lekkernijen.
turkse culturele bazar

Op het podium bij de Turkse bazaar zijn diverse optredens. Dansgroepen van Stichting Kleurrijke Dans uit Zaandam dansen de Kafkas, de Silifke en de Adiyaman & Artvin dans. Voor de dansgroepen is er live begeleiding van een trio muzikanten. De groep Asiatolia geeft een concert met traditionele volksmuziek. En onder leiding van percussionist Sjahin During brengt de groep Tarhana een avontuurlijke mix van Turkse muziek, jazz, funk en latin ten gehore.
Het programma op het podium wordt gepresenteerd door Alper Bulduk.

Aan het eind van de Kerkgracht staat een speciale tent met de verhalenverteller Harro Teeuw. Elk uur neemt de verhalenverteller uw kinderen en u mee op reis langs fantastische avonturen met Turkse verhalen en sprookjes.