zotte zaterdag

5 september 2009

Organisatie van Zotte Zaterdag, kunstmarkt tijdens het Almere Haven Festival i.o.v. Corrosia!.

Ook dit jaar is er op zaterdag 5 september weer een kunstmarkt aan de Kerkgracht in het centrum van Almere Haven tijdens het Almere Haven Festival. Professionele en amateurskunstenaars uit heel het land presenteren en verkopen schilderijen, aquarellen, maar ook sieraden en design. Op de Markt is het Zotte Zaterdag; maffe personages en bijzondere acts behuizen het plein en dat alles met een Vlaams tintje.

Het rariteitenkabinet van het Belgische Bataclan strijkt neer op het plein. Niets is wat het lijkt of lijkt wat het is, een zottenkot met een missie: de mens aan het lachen brengen, vermaken, doen blozen van plezier en sidderen van genoegen. Laat u verrassen door Mr. Autograph en Scratch & Win. DJ Marcel en Vicky stalen al eerder het hart van veel Almeerders en daarom zijn deze dj’s er vandaag ook weer bij.

DJ Marcel en Vicky DJ Marcel en Vicky

Voor de kleintjes is er een nostalgische zweefmolen, maar dan toch weer met een twist. Want wat dacht u van een schattig babywiegje, een MaxiCosi als zitje of een leiband zodat uw hond mee toertjes kan draaien?
nostalgische zweefmolen met een twist nostalgische zweefmolen met een twist

De Frietcowboys wilden superverse patat maken. Zo kwamen ze op het idee van de snelste friet ter wereld. Ze zouden een aardappel zo hard door een stuk kippengaas gooien, dat hij er in frietjes uitkwam. Achter het kippengaas moest een frituurpan staan. Het bleek echter onmogelijk om een aardappel hard genoeg door het gaas te gooien. Wil je weten hoe het afliep? Kom naar de frietschietsnackbar en schiet je eigen patat.

Laat je kleding pimpen! Het Mobiele Naaiatelier toert op de Markt rond en vermaakt en versiert kleding van het publiek. Het reizende atelier bestaat sinds 2003 en sindsdien gingen de mensen in vele landen uit de kleren voor de dames.

In de Velodroom wordt het publiek in twee teams ingedeeld. Rood fietst tegen blauw, de beide fietsen drijven elk een filmpje aan. Hoe sneller je rijdt, hoe sneller de wielerheld van jouw team de finish bereikt! Spanning, sensatie en veel humor in een wereldunieke voorstelling!

De petanquevereniging Jeu de Boules Almere laat zien hoe het balletje goed kan rollen.

Wat is een feestje zonder majorettes? De Almeerse Twirl & Majorette vereniging The Wings laten hun kunsten zien.